Teamzeilen

NK Teamzeilen 2022

Op 26 en 27 november vindt het eerste NK teamzeilen plaats in Haarlem. De wedstrijden vinden plaats voor de jachthaven in Haarlem. Mooi beschut en prima om als toeschouwer de wedstrijden van dichtbij te kunnen volgen. Je leert de zeilregels snel toe te passen en het gaat niet om de individuele winst maar om de team winst. Wedstrijden zijn kort (ca. 7 minuten) waardoor dit een ideaal evenement is voor het naseizoen. Je hebt geen tijd om het koud te krijgen.

Teamzeilen is een ander tak van het wedstrijdzeilen. Wedstrijdzeilen wordt in een vloot gedaan. Hierbij starten alle boten uit de vloot tegelijk en diegene die als eerste het parcours aflegt wint. Een evenement beslaat hierbij meestal uit meerdere wedstrijden en degene die het gemiddeld het beste doet over alle afzonderlijke wedstrijden, wint het evenement. Bij teamzeilen vaar je in teams van 4 boten een wedstrijd. Je vaart tegen één ander team per wedstrijd. Om het andere team te verslaan en moet je zelfs legaal de regels gebruiken om boten van het andere team te vertragen. Zo kan je eigen teamgenoot het andere team inhalen en de wedstrijd winnen. Dit spel maakt het teamzeilen zo spannend met elkaar. 

NK Teamzeilen 2021 is op zaterdag 26 november (start 11.00 uur) en zondag 27 november (start 10.00 uur). Inschrijven kan als team maar ook als individu via Manage2sail. Het wedstrijd comité zorgt ervoor dat je wordt ingedeeld bij een team.

Overnachten Haarlem

Blijven kamperen kan in overleg met de Havenmeester van de HJC. Verder beschikt Haarlem over veel leuke B&B en Hotels in binnen 10 minuten rijden vanaf de haven.

Meer weten over TEAMZEILEN

Wil je meer weten over het teamzeilen bekijk dan de info hieronder waarin een aantal regels verder worden uitgelegd. De meeste regels zijn hetzelfde op een paar na. De regels voor teamzeilen kun je vinden in het ‘Regelboek voor wedstrijdzeilen’, vanaf pagina 189.

Succes en wij hopen je te zien op het NK in Haarlem.

regels voor wetstrijdzeilen