Rescue training zondag 3 april

Zonder Rescue geen wedstrijden! Deze uitroep is al diverse malen voorgekomen. Voor ieder wedstrijdweekend is het weer een enorme uitdaging om voldoende mensen in de Rescue boten te krijgen. Momenteel is er een klein groepje die de puzzel vult. Rescue is en blijft een belangrijke tak van sport bij een zeil evenement, immers, met wind, golven en een groep boten op het water kan er van alles gebeuren. Een rescue zorgt voor toezicht en het vertrouwen geven aan de zeilers door er “te zijn”, hand en span diensten bij materiele probleempjes en niet onbelangrijk, de wedstrijd van dichtbij kunnen volgen. Maar wat nu als er wel iets aan de hand is? Wat moet ik dan doen?

Om invulling aan deze zorgen te geven organiseert het SKON op 3 Juli a.s. een rescue training door een erkende rescue trainer. Tijdens deze dag wordt aandacht besteed aan een stukje theorie (“wat als?”) en boot handling (hoe ga ik om met en hoe reageert een RIB met een grote buitenboordmotor). Dit wordt in de praktijk geoefend gedurende die dag. Op het water, in wind en golven, tussen de Splashes.

Na deze dag kan je vol vertrouwen in de rescue boot stappen. Met elkaar zorgen we ervoor dat in de toekomst de wedstrijden ook op een veilige en verantwoorde manier kunnen verlopen.
Schrijf je snel in!
Alvast wat theoretische kennis opdoen? Het Watersport verbond heeft een online training waarin het een en ander wordt uitgelegd aan de hand van teksten, foto’s en video’s.

Open Water Training
Leuk die Rescue Training, maar waar laten we de zeilers? Die doen ook mee maar dan in hun Splash! Onder begeleiding van SKON trainers gaan zij ook het water op om te oefenen met de omstandigheden op groter water. Ook zullen enkele van hen dienen als “slachtoffer”. De rescue moet natuurlijk wel oefenen met het assisteren in bootjes oprichten en drenkelingen aan boord nemen.

Beide trainingen worden gegeven op kosten van de SKON!
Schrijf je snel in!

Categorieën:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wedstrijden

SKON Paasweekend

Heeg

Let op bij inschrijven kun je je ook aanmelden voor het diner op 8 april. Je kunt meerdere personen inschrijven voor het diner op één account.

U4 Medemblik

Medemblik

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.