Update: Vaarwelkom 2021

Beste ouders en zeilers,

Over een week is het zover: het Vaarwelkom. Vergeet niet voor de wedstrijd in te schrijven via Manage2Sail.
Vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot corona en overleg met de Herberg een verlaat bericht, excuses hiervoor.

Het Vaarwelkom is een begrip binnen de klasse: de afsluiting van het seizoen.
Sommige mensen denken bij het Vaarwelkom aan drank. Dat is iets waar wij als bestuur vanaf willen. We zijn een sportieve klasseorganisatie voor zeilers van 12 tot 21 jaar en excessen en minderjarigen die drinken, willen we niet tolereren Uiteraard is dit de verantwoordelijkheid van de ouders maar wij allen hebben last van negatieve beeldvorming en schamen ons als de Herberg eigenaar ons vertelt wat hij in het verleden heeft meegemaakt.

We staan op een kruispunt: doorgaan met het Vaarwelkom of niet. Daarom willen we aantonen dat we met de jonge en nieuwe garde een alcoholvrij Vaarwelkom kunnen hebben.

Om deze reden vragen we van elk team een ouder om tijdens het avondprogramma aanwezig te zijn.

De ouders of coaches die samen met de portier toezicht houden, inclusief kamercontrole, kunnen zich melden bij secretariaat@splashklasse.nl.  Indien er drank wordt gevonden op een kamer worden van de betreffende zeilers de ouders aangesproken en kan er bij misdragingen conform artikel 69 RRS gesanctioneerd worden.

Bijgaand een link om je aan te melden voor een overnachting bij Herberg Oer ’t Hout ( Raadhuisstraat 18, Grou). Slapen van vrijdag op zaterdag is ook mogelijk en voor ontbijt wordt gezorgd. Op het google doc formulier staan de prijzen van de overnachting, het ontbijt en het buffet gemeld.

Programma:

Vrijdag: slaap je thuis, elders of in de herberg, aanmelden kan via bovenstaande link.
Geen avond-programma en nachtportier in Herberg aanwezig.

Zaterdag: wedstrijden starten om  11 uur.
3 gangen buffet (geen chinees)  kosten 15  euro vanaf  17.30 uur. Een pizzabestellen is niet meer nodig! Vergeet niet het googledoc document in te vullen.

Daarna prijsuitreiking en presentatie met o.a. vooruitblik om 20 uur (mogelijk wordt dit 19 uur nadere berichtgeving volgt nog in dat geval)  in de Herberg.

  • Najaarsklassement Blue
  • Jaarklassement RED,
  • Splash vrijwilligers
  • Uitreiking De Kei
  • Welkom nieuwe leden
  • Vooruitblik 2021, inclusief wedstrijdkalender

Ouders: De Herberg is na de vergadering open.

Aansluitende aan de prijsuitreiking en presentatie vindt de bonte alcoholvrije avond in De Herberg plaats. Deze avond wordt georganiseerd door het jeugdbestuur. Daarna is er een  alcoholvrije nazit.

Een nachtportier aanwezig die mensen zonder SKON bandje NIET binnenlaat.
Mocht een SKON zeiler elders slapen en/of geen bandje kunnen tonen, beschikt de portier over een lijst met deelnemers. Let op de zeiler dient zich te kunnen legitimeren (dus neem legitimatie mee) anders komt je de Herberg niet in.

Ter info:
1. de Herberg checkt de QR code, dus zorg voor een geldige QR code.
Sneltesten: www.testenvoortoegang.nl
2. In vorige jaren werd disco De Treemter bezocht. Gelet op nieuwe koers hebben we besloten hier niet heen te gaan. Daarbij hanteert de Treemter een stikt beleid wat betreft leeftijd (18 jaar en ouder).

Verder:

Indien zeilers en/of ouders willen overnachten en of ontbijten in Herberg Oer ’t Wout, boeken via de link.  De boeking verloopt dus via de herberg zelf.

Het SKON bestuur benadrukt dat de ouders van minderjarige kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen kind.

Het Vaarwelkom is een unieke traditie die we graag willen behouden. Hiervoor is nodig dat een ieder zich aan de volgende wettelijke regels houdt:

  • Onder de 18 jaar wordt er geen alcohol gedronken; om deze reden krijgen alle zeilers bij inschrijving wedstrijden een polsbandje, dat gedurende het weekend zichtbaar gedragen dient te worden.
  • Herberg Oer ’t Houtut heeft huisregels www.herbergoerthout.nl. Lees deze na. Er mag in de gehele accommodatie niet gerookt worden. Op 2  en 3 oktober 2021 geldt een aangescherpt drankbeleid: eigen meegebrachte alcoholische dranken worden in beslag genomen. De jeugdherberg controleert hierop. Vergeet niet dat de kamers bezemschoon opgeleverd dienen te worden, anders kunnen er door de accommodatie extra schoonmaakkosten in rekening worden gebracht. 

Tot op het Vaarwelkom in Grou op 1, 2 en/of 3 oktober 2021

Categorieën:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wedstrijden

Inschrijven alle SKON wedstrijden 2022

Nederland SKON wedstrijden

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.